Sorialabfestivalen

Festivalen er som en eneste stor Hjemme-hos-reportasje på glanset papir, når vi inviterer publikum inn i vårt trendy storbyloft for å vise frem litt av det laborantene driver med! 

HISTORIEN

Høsten 2012 arrangerte Sorialab sin første scenekunstfestival, Sorialabfestivalen. Festivalen var støttet av FFUK og Oslo Kommune, og har siden blitt arrangert årlig (med unntak av 2017 og pandemien). I løpet av Sorialabfestivalen presenteres noen av prosjektene laboranter har arbeidet med det siste året. Det er forestillinger, konserter og opplesninger i alle labens kriker og kroker.
Programmet skal representere bredden i medlemmenes arbeid både med tanke på fag og estetikk. Samtidig vil det alltid variere hvor mange som har visningsklare arbeider akkurat til festivalen. Ved å inkludere arbeidsvisninger, skisser og improer i festivalens program, åpner vi også opp selve den kunstneriske utviklingsprosessen for publikum. Flere kritikerroste forestillinger har hatt sitt første møte med publikum her, og publikummerne på festivalen har vært viktige sparrepartnere i videre utvikling, da det legges til rette for sosiale møtepunkter mellom publikum og kunstnerne som holder til på Sorialab.

Vår ambisjon med Sorialabfestivalen er å skape en festival som gir publikum et mangfold av sceniske uttrykk, og skape et viktig møtepunkt mellom kunstnere fra forskjellige grupperinger – en arena for å utveksle erfaringer og knytte kontakter på tvers av fagmiljøer. Festivalen bidrar til å befeste Sorialabs posisjon som en sentral aktør i Oslos frie scenekunstfelt.

Her kan du se på våre program fra tidligere år:

<p> </p>