Sorialabfestivalen

Sorialabfestivalen 2019 er den syvende i rekken og finner sted lørdag 27.april.

Festivalen er som en eneste stor Hjemme-hos-reportasje på glanset papir, når vi inviterer publikum inn i vårt trendy storbyloft for å vise frem litt av det laborantene driver med! 

På årets festival byr vi ikke bare på teater, dans og musikk innendørs, men også et par spennende forestillinger/installasjoner utendørs. I tillegg blir det fagseminar ledet av Morten Joachim, og så kan det dukke opp overraskelser underveis – den som kommer får se!

Enten du alltid har drømt om å besøke oss, lurer på hva vi driver med, eller bare ikke vil gå glipp av et bredt utvalg av scenekunst, er det ingenting å lure på – kom!

Festivalkafeen er åpen hele dagen, med lett servering.

PROGRAM

14.00 Dørene og kafeen åpner

15.00 FESTIVALÅPNING – Oda Aunan holder en fancy åpningstale. Etterpå danser Bára Sigfúsdóttir festivalen inn med et utdrag fra forestillingen «The lover».

16.00 STEELO & TH’FUTURE (dans)

Hvis du gikk glipp av den belgiske influenceren Steelo i 2018, byr han nå på sitt attraktive selv gjennom enda en fengende feelgood økt. Du vil få en bit av fremtiden – Th’Future – og muligens oppdage (uten å forstå) en ny dimensjon av livet.

Tonight we are gonna investigate how the future and the perception of the existence of time will interact with your everyday life, affect your body, and trancend your mind. And also how this could help you to work both local and global in this world. Let’s enjoy!   / Steelo

Th’Line er den kjente danseduoen Kristina S. Wallace og Ida Wigdel. Konfrontert av sosiale medier drar Th’Line fokuset på kropp og image til det ekstreme i arbeidene deres.

Koreografi, konsept, lys, tekst, lyd, kostyme, foto: Th’Line (Kristina Søetorp Wallace og Ida Wigdel)

Med Kristina Søetorp Wallace og Ida Wigdel.

Scene: Prøvesalen

Lengde: 55 min

16.40 HYPERREALITIES (Musikk)

Et steds-spesifikt urbant verk/soundwalk, som utforsker sammenhengene mellom det virkelige og virtuelle. Ultraskarpe soniske omgivelser vil omslutte deltakerne, som vil øke deres bevissthet om de lydlige omgivelsene som omgir oss i hverdagen. Verket vil på denne måten transformere en hverdagslig opplevelse til en hypervirkelig, eller til og med magisk en.

Begrenset antall deltakere. Går også 17.10 og 17.40

Komponist/musiker: Martin Hirsti Kvam.

Scene: Utendørs.

Lengde: 15 min

17.00 NABOEN (work-in-progress av Aunan/Starheimsæter)

Å bo sentralt i Oslo betyr å bo tett, det betyr at det skjer mye bokstavelig talt rett rundt hjørnet som vi ikke vet om, det betyr at naboene våre stadig skiftes ut. Denne tette og samtidig flyktige måten å bo på tar mange av oss for gitt, vi glemmer at det finnes andre måter. I vandreutstillingen Naboen inviteres du til å se nærmere på disse vegg-i-vegg-livene våre og hvordan vi påvirker hverandre. Maks åtte publikummere kan oppleve utstillingen samtidig, ledet av en vennlig audioguide. Ta med egne hodetelefoner.

Scene: Ute i Gamlebyen. Oppmøtested: Minneparken, senest 10 minutt før visningsstart.

NB! Plass MÅ forhåndsbestilles på l.starheimsaeter@gmail.com

Scene: Gamlebyen

Lengde: 70 min

18.00 FAGSEMINAR: «Hvordan får man jobb på et av institusjonsteatrene?»

For mange som ikke har tatt sin bachelor eller master i teater ved KHIO i Oslo, med dertil utstillingsplass på jevnlige bransjevisninger, står dette spørsmålet som en enigma.

Det er også knyttet mye frustrasjon rundt det faktum at det kan være vanskelig å i det hele tatt komme i kontakt med de som tar ansettelsesbeslutninger. Det samme gjelder det frie feltets mulighet for å få vurdert samarbeidsprosjekter. Er hele vår bransje avhengig av bekjentskaper? Har de skattefinansierte institusjonsteatrene et ansvar for å opprette reelle rekrutteringskanaler utover 4 minutters monologer i helvetes forgård? Eller er denne situasjonen en helt naturlig konsekvens av at for mange får anledning til å følge drømmen om å jobbe med scenekunst? Til å diskutere dette har Morten Joachim, Teatersjef ved Haugesund Teater invitert Thomas Bye, Teatersjef ved Teater Ibsen og andre beslutningstakere ved norske institusjonsteatre. Velkommen til en time med løs prat, harde påstander og undring.

Dersom det er viktige spørsmål du vil at Morten Joachim skal stille paneldeltakerne så send dem gjerne direkte til Morten Joachim mj@haugesundteater.no

Scene: Per Ung

Lengde: 60 min

20:00 KATT SAVNET (teater)

Hun er ti år og skal tøffe seg for gutta i gata. Hun skyter nabokatta Kånrad og legger grunnlaget

for et forhold til menn som skal følge henne i mange år.

Helt fra sin seksuelle debut har hun hatt full kontroll på alle menn hun har møtt og Kånrad dukker

alltid opp når hun har en mann der hun vil ha ham. Helt til den dagen hun mister kontrollen.

1 av 4 menn mener kvinnen er ansvarlig for et seksuelt overgrep dersom hun går alene på en

øde strekning.

Hvor er Kånrad?

Katt savnet.

Av og med Maria Petronella Muri Nygren

Regi Kenneth Dypvik-Simonsen

Scene: Prøvesalen

Lengde: 45 min

22.00 POST PERFORMANCE DEPRESSION (teater)

– er en forestilling om det fenomenet som kan oppstå etter man har spilt en forestilling eller avsluttet et prosjekt der man har investert mye av seg selv. Når endorfinene og adrenalinet som er bygget opp for å takle presset plutselig forsvinner, og man etterlates i en tomhet, et slags kjemisk vakuum, hvor det man har jobbet så lenge for er borte. Julie og Per spiller en forestilling sammen. De kommer tett på hverandre og det føles som de har blitt nære, mens utenfor fiksjonen og i etterkant av den er det ikke det samme. Er det emosjonelle senteret i hjernen i stand til å forholde seg til fiksjon? Er de påfølgende reaksjonene verdt det? Hvor mye er man villig til å gi for å være skuespiller? Velkommen til et stykke navlebeskuende metateater med relevans til alle som performer på ett eller annet vis.

Med: Julie Solberg og Per Magnus Barlaug

Tekst og regi: Kim Atle Hansen

Støttet av Norsk Kulturråd og Fond For Utøvende Kunstnere.

Scene: Prøvesalen

Lengde: 95 min

Billetter:

Festivalpass for hele dagen kr. 250

Billett for enkeltforestilling kr. 150 (selges kun i døra)

BILLETTERPROGRAM 

HISTORIEN

Høsten 2012 arrangerte Sorialab sin første scenekunstfestival, Sorialabfestivalen. Festivalen var støttet av FFUK og Oslo Kommune, og har siden blitt arrangert årlig (med unntak av 2017). I løpet av Sorialabfestivalen presenteres noen av prosjektene laboranter har arbeidet med det siste året. Det er forestillinger, konserter og opplesninger i alle labens kriker og kroker. Programmet ønsker å representere bredden i medlemmenes arbeid både med tanke på fag og estetikk. Samtidig vil det alltid variere hvor mange som har visningsklare arbeider akkurat til festivalen. Ved å inkludere arbeidsvisninger, skisser og improer i festivalens program, åpner vi også opp selve den kunstneriske utviklingsprosessen for publikum. Flere kritikerroste forestillinger har hatt sitt første møte med publikum her, og publikummerne på festivalen har vært viktige sparrepartnere i videre utvikling, da det legges til rette for sosiale møtepunkter mellom publikum og kunstnerne som holder til på Sorialab.

Vår ambisjon med Sorialabfestivalen er å skape en festival som gir publikum et mangfold av sceniske uttrykk, og skape et viktig møtepunkt mellom kunstnere fra forskjellige grupperinger – en arena for å utveksle erfaringer og knytte kontakter på tvers av fagmiljøer. Festivalen bidrar til å befeste Sorialabs posisjon som en sentral aktør i Oslos frie scenekunstfelt. Sorialabfestivalen 2019 Sorialabfestivalen 2019 er den sjette i rekken og finner sted lørdag 27.april. Årets festivalprogram består av teater, konserter og dans – i tillegg til mindre innslag fra våre laboranter som kommer til underveis.

Her kan du se på våre program fra tidligere år: